header image

Explainsafe - Release Note - November 2023

Lees alles over nieuwe functionaliteiten!

Met deze releasenote van november 2023 word je op de hoogte van de nieuwste functionaliteiten en bugfixes in Explainsafe.

  1. Kleur in netwerktest
  2. Progressiebalk kleuren
  3. Blog explainsafe.nl
  4. Kiesfunctie herinneringsmail verlopen certificaten
  5. Updates en ‘merge mode’
  6. Inloggen zonder wachtwoord

Netwerktest: Explainsafe heeft sinds een korte tijd een nieuwe functionaliteit, de netwerktest. Deze vindt plaats vóórdat een kandidaat met een instructie begint en bepaalt of je netwerk sterk genoeg is om alle elementen in de instructies probleemloos te laten verlopen. We hebben deze netwerktest aangescherpt, die je nu met behulp van een kleur (groen, oranje of rood) laat zien hoe sterk je netwerk is.

Progressiebalk kleuren: Tijdens instructies in Explainsafe geeft de progressiebalk bovenaan het scherm weer hoe ver een kandidaat zich in een instructie bevindt. Deze progressiebalk was tot voor kort alleen in een beperkt aantal kleuren beschikbaar. Nu is het ook mogelijk om deze progressiebalk in de kleur van de huisstijl van jouw organisatie te tonen. Om de progressiebalk in de huisstijl van jouw organisatie aan te passen kun je contact opnemen met behulp van ons contactformulier.

Blog Explainsafe: Op explainsafe.nl staat een blog waar periodiek nieuws en opmerkelijke verhalen uit de veiligheidswereld worden gepost. De blog is gebruiksvriendelijker gemaakt, en wordt vanaf nu ook gebruikt om o.a. deze changelog op te zetten. Je kunt de blog vinden op https://www.explainsafe.nl/nl/news.

Deze progressiebalk was tot voor kort alleen in het groen beschikbaar (voor modules zonder instructiegroepen) of de standaard drie kleuren in het geval van een module met instructiegroepen.

Kiesfunctie herinneringsmail verlopen certificaten: Bedrijfsbeheerders in zowel Explainsafe als de GPI krijgen eens per maand een herinneringsmail over certificaten die zullen komen te verlopen in die maand. Het is nu mogelijk om deze herinneringsmails uit te zetten. Log hiervoor in op je bedrijfsprofiel, en ga naar ‘Bedrijfsgegevens’ onder het kopje ‘Overig’. Onderaan de pagina kun je je voorkeur aangeven. Let op: deze voorkeur geldt voor alle bedrijfsbeheerders in jouw organisatie.

Updates en ‘merge mode’: Explainsafe en is een platform waar altijd veel verkeer is. Om de platforms gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik te houden moeten er soms technische aanpassingen gedaan worden. Dit betekende in het verleden dat kandidaten soms tijdens het maken van een instructie of toets onverhoopt moesten stoppen. Om dit te voorkomen is er nu een zogeheten ‘merge mode’ geïntroduceerd, die voorafgaand aan technische wijzigingen startende kandidaten terugstuurt naar de kandidatenomgeving. Een melding geeft dan aan dat er snel wijzigingen op het platform gerealiseerd worden. Kandidaten moeten wachten tot alle wijzigingen zijn doorgevoerd. Kandidaten die reeds zijn begonnen kunnen gewoon hun instructie en toets afmaken. Pas als er niemand meer actief is in een instructie worden de technische wijzigingen doorgevoerd. 

Inloggen zonder wachtwoord: Kandidaten kunnen sinds deze release inloggen met een eenmalige link. Dat is handig voor als ze hun wachtwoord vergeten zijn en ze snel een instructie willen volgen. Kandidaten moeten op ‘wachtwoord vergeten’ klikken tijdens het inlogproces, en vervolgens op ‘inloggen met eenmalige link’. Deze stuurt een bericht naar het ingevoerde e-mailadres met een eenmalige inloglink. Deze link is 15 minuten geldig.